Motosiklet Ekipmanları Öncelik Sırası.


Motosiklet kullanıcıların öncelikli ekipman tercihleri kask ve mont oluyor. Hatta pek çok kullanıcı doğru düzgün bir motosiklet ayakkabısı bile olmamasına rağmen en iyi kaskı en iyi montu almak istiyor. Çünkü görsel olarak motosiklete ilk bakıldığında kullanıcının kaskı ve montu ön plana çıkıyor. 

Burada bilinmesi ve önem verilmesi gereken konu bütünlük. Motosiklet üzerinde iki lastiğiniz bulunuyor fakat lastik harici zemine tutunmanıza yardımcı olan ani durumlarda zemine tutunmanızı sağlayan en önemli aksesuar ayakkabılarımız. Motosiklet ayakkabısını günlük ayakkabılardan ayıran en önemli faktör üzerindeki korumaları değil altında kullanılan taban malzemesi. Bu taban ani duruşlarda motosikleti dengelemek için kullanacağınız en önemli yardımcınız. Harici olarak etraftan gelecek darbelere karşı sizi koruyacak olan topuk bilek ve tarak kemiği korumalarını unutmamak gerekir. Tabi ayakkabılarda aynı kask, mont gibi kullandığınız motosiklete ve kullanım amacınıza göre değişebilmekte.

Peki bunların hepsini biliyoruz, en iyi mont en iyi kask ve en iyi ayakkabımızla yola çıktık... Basit şekilde sırt üstü düşüp sürüklendiğiniz zaman mont üzerinizden sıyrılabilir ve tamamen çıplak halde asfalt üzerinde kalabilirsiniz. Bu kötü bir senaryo fakat imkansız bir durum değil. İşte bu noktada motosiklet montunuzla motosiklet pantolonunuzu birleştirerek olası bir tehlikenin önüne geçebilirsiniz. Yine pantolonun üzerindeki aşınmaya dayanıklı kumaşını, kalça ve diz korumalarını unutmamak gerekir..

Eğer motosiklet pantolonu kullanmıyorsanız bile montun üzerinizden sıyrılmaması için montunuzu sivil pantolonunuz ile birleştirici bir bağlantı aparatı veya motosiklet kemeri kullanabilirsiniz. 

Ellerimiz tüm günlük işlerimizde kullandığımız neredeyse onlar olmadan hiçbir iş yapamayacağımız vücudumuzun olmassa olmaz parçası. Ellerimizde oluşabilecek en ufak hasar günlük işlerimizde çok önemli aksaklık yaşatabilir. Bu nedenle eldiven seçimi diğer tüm ekipmanlar kadar önemlidir. Yapılacak yanlış bir tercih ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle yine kullanılacak eldivenin kullanılan motosiklete ve kullanım amacına uygun olması önemli bir konudur.

Herzaman en iyi kaskı almak yerine tüm ekipmanlarınızı tamamlamak için planlama yapmamız gerekmekte. Alacağımız tüm motosiklet ekipmanlarının belli bir standart ve belli sertifikalara sahip olmasına özen göstermeliyiz. 

Murat Keleş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kaskım çok fazla ses ve rüzgar alıyor ?

Motosiklet Yağmurlukları Hakkında !

Motosiklet Kaskı Nasıl Seçilir ?