Motosiklet Kaskı Nasıl Seçilir ?


Günümüzde motosikletler şehirler arası yolculuklarda, yarışlarda, şehir içi ihtiyaçları karşılamada ve arazi koşullarında farklı amaçlarla yoğun bir şekilde kullanılmakta. Motosiklet çeşitleri arttıkça kullanılması gereken kask, mont, ayakkabı ve eldiven gibi ürünlerinde çeşitleri artmakta. Pist ve yüksek sürat için tasarlanmış bir motosikletle arazi kullanımı imkansız derecede zor olduğu gibi. Arazi ve enduro kullanımlar için tasarlanmış bir kaskla yüksek süratle asfaltta ilerlemek çok zor ve tehlikeli olacaktır.

Kask satın alırken ve satılırken 4 temel unsur bulunmaktadır.

1 ) Kullanılan motosiklet

2 ) Kullanım amacı ( uzun yol, arazi, yarış vs )

3 ) Kullanıcının kafa ve kemik yapısı

4 ) İlk 3 değerlendirme yapıldıktan sonra belirlenen modeller içinden kullanıcıya bütçesine göre ( plastik, compozit fiber ve karbon ) kask önerilmelidir.

Burada satıcının yönlendirmesi çok büyük bir rol oynamakta. Kaskların arasındaki fiyat farkının kullanılan hammadde, iç köpük, astar kalitesi ve markanın ismiyle doğru orantılı olduğu bilgisinin müşteriye doğru bir şekilde ifade edilmesi gerekmekte. Eğer pahalı bir kaskı müşteriye ' bu kask sessiz bir kask ya da bu kask asla buhar yapmaz ' gibi yanlış ifadelerle yönlendirme yapılırsa muhtemelen kask kısa bir süre kullanıldıktan sonra mağazaya müşteri şikayetiyle geri dönecektir.

Yine tüm bu bilgiler haricinde kask seçiminde bağımsız kuruluşlar olan Sharp, Motorradhelm, Crash vb.. gibi kurumların  değerlendirmelerine tek biryerden değil farklı kurumlardaki test ve değerlendirmelerin tamamı göz önünde bulundurularak bir tercih yapılmalıdır.

Motosiklet Aksesuar Uzmanı
Murat Keleş

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kaskım çok fazla ses ve rüzgar alıyor ?

Motosiklet Yağmurlukları Hakkında !