Motosiklet Yağmurlukları Hakkında !

Eylül ayının son günlerinden itibaren sürpriz yağışlar ve soğuk hava kullanımlarına alışmak gerekiyor. Herşeyden önce havalar soğuduğu zaman lastiklerinde soğuduğunun bilincinde olarak motosikleti daha yumuşak kullanmak gerekiyor. Yumuşak gaz, yumuşak fren herkes için sağlıklı olacaktır.

Motosiklet ve yol tutuşunu hallettikten sonra ilk sırada kuru bir şekilde yolculuk etmek geliyor. Günün yorgunluğuyla beraber işten çıkıp, eve doğru giderken yolda sürpriz bir yağmurla karşılaşıp iliklerinize kadar ıslanmak çok sevimsiz ve kötü bir deneyim olacaktır. 

Yağmurların başladığı günlerde, eğer motosiklet hayatınızla bütünleşmiş bir durumdaysa evden işe, işten eve ve tatile motosikletiniz ile gidiyorsanız hemen hemen her markette ve köprü üstünde görmeye başladığınız birbirinden renkli şemsiyelerin sizin için hiç bir anlamı olmayacaktır.

Biz motosiklet kullanıcılarının yağmurlu havalarda dikkatini çeken en önemli şey iyi bir yağmurluk. Peki iyi bir yağmurluk nedir ? Nasıl olmalıdır ? Motosiklet yağmurluğunun normal yağmurluklardan farkı varmıdır ?

Evet pek çok büyük outdoor ve motosiklet aksesuar mağazalarında farklı fiyatlarda ve farklı özelliklerde yağmurluklar satılmakta. Biri 50 lira, biri 500 lira olan ve birbirinden görüntü olarak çokta farkı olmayan yağmurluklar arasındaki fark ne olabilir ?

Motosiklet yağmurlukları önden gelen sert rüzgarlı yağışa karşı koyabilecek şekilde ve motosiklet kullanırken üzerinize yapışmadan, hareket kabiliyetini engellemeyecek şekilde tasarlanmakta. Bu yüzden motosiklet yağmurlukları kalıp olarak normal yağmurluklara göre çok farklıdır. Gidona doğru kollarınızı uzattığınız zaman herhangi biryerinin gerilmemesi gerekmekte. Eğer dikiş kısımlarından bir gerginlik yaşanırsa, dikişlerin alt tarafındaki su geçirmez kaynak bantlar gerilip işlemini yapamaz hale gelir buda bir süre sonra yağmurluğun bu bölgelerden su almasına neden olur. 

Yine su geçirme özellikleri dışında, bir diğer önemli nokta yağmurda düşen görüş açısıyla beraber zaten zor farkedilen motosiklet sürücülerinin reflektörsüz normal yağmurluklar tercih ederek kendilerini büyük bir tehlike yaratmaları. Motosiklet yağmurluklarının kritik noktalarında görünürlüğü artırıcı çok güçlü reflekte şeritler kullanılmakta. Bu sayede düşük görüş açısında motosiklet kullanıcılarının görünürlüğünü arttırarak güvenliğe katkı sağlamaktadır.

Tüm bu bilgilerin haricinde unutulmaması gereken en önemli şey şiddetli yağmur alltında tek başına en pahalı yağmurluk yada tek başına en pahalı motosiklet montu yağmurdan korunmak için yeterli olmayacaktır. Yağmurdan korunmanın en sağlıklı ve en kesin çözümü motosiklet montu ve motosiklet yağmurluğunun bir arada kullanılması gerekmektedir.

Keyifli sürüşler..

Motosiklet Aksesuar Uzmanı
Murat Keleş

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kaskım çok fazla ses ve rüzgar alıyor ?

Motosiklet Kaskı Nasıl Seçilir ?