Motosiklet Kaskları Hakkında !

KASKLAR HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME

Havaların soğumasıyla birlikte kaskların buhar camları ( pinlock ) kullanılmaya başlıyor. Pinlock sistemleri sünger şeklinde çalışan özel bir malzemedir. Hava soğuduğu zaman içerdeki nemi belli bir miktara kadar emer. Daha soğuk havalarda, yoğun trafikte, düşük hızlarda havalandırmaların yetersiz kaldığı ve kapalı olduğu durumlarda buhar camı kapasitesinin üzerindeki nemi ememez ve üzerinde buharlanma oluşabilir. Bu gibi yoğun trafik ve düşük hızlarda kask camının ve havalandırmaların açılarak kaskın havalandırılması ve içerideki nemin dışarıya çıkarılması gerekmektedir. Aksi takdirde yoğun buharlaşma sürücünün görüşüne engel olabilir.
Buhar camları kirlendiği durumlarda gözlükçülerde bulunan microfiber gözlük bezleri ile kuru bir şekilde silinerek temizlenebilir. Farklı maddelerin sürülmesi durumunda buhar camları özelliğini yitirip çizilebilir.
Buhar camları direk güneş ışığının altında muhafaza edilmemelidirler.


KASK GÜRÜLTÜ SEVİYELERİ

Kasklar hakkında yanlış bilinen bir bilgi !
Kasklar üretici firmalar tarafından rüzgar tünelinde test edilerek belli ses ölçümleri yapılmaktadır. Bazı büyük ve eski kask üreticisi firmalar kasklarında kullandıkları teknolojik yapı sayesinde bir miktar ses düşürebilmiştir.  Bunu büyük puntolarla daha sessiz bir kask olarak reklamının yapılması, motosiklet kullanıcılarında çok sessiz hatta tamamen sessiz kask gibi yanlış bir izlenim yaratmıştır.
Kasklar kullanıldıkları hava durumu ve rüzgarın yapısına göre zaman zaman rüzgar sesi yapabilmektedir. Özellikle 60 km üzeri hızlarda motosikletin yapısı ve rüzgar direncine göre kaskın gürültü ve ses seviyesi değişebilmektedir. Tüm kask ve modellerde bu durum böyledir. Tüm kask üreticileri tarafından uzun seyahatlerde yüksek kask gürültüsü için kulak tıkacı kullanılması önerilmektedir.
Tüm bilgiler üretici firmalar ve motosiklet aksesuarları üzerine değerlendirmeler yapan kuruluşlar ile görüşmelerimiz sonucunda paylaşılmıştır.

Keyifli sürüşler..

Pinlock : https://pinlock.com
Shoei : http://www.shoei.com/
Webbikeword : http://www.webbikeworld.com/

Givi : https://www.givi.it/

Motosiklet Aksesuar Uzmanı
Murat Keleş

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kaskım çok fazla ses ve rüzgar alıyor ?

Motosiklet Yağmurlukları Hakkında !

Motosiklet Kaskı Nasıl Seçilir ?